Formulár (e-mail, prihláška...)

WICKY
Nováčik
Príspevky: 2
Dátum registrácie: St 14. Dec 2016 20:20:21
Kontaktovať používateľa:

Formulár (e-mail, prihláška...)

Príspevok od používateľa WICKY »

Z ničoho nič mi prestali fungovať na komplet všetkých stránkach kontaktné formuláre, objednávkový formulár, registračný formulár... som v koncoch a hlavne moji klienti :(
saling
Veterán
Príspevky: 80
Dátum registrácie: Ut 08. Nov 2016 17:35:33
Kontaktovať používateľa:

Re: Formulár (e-mail, prihláška...)

Príspevok od používateľa saling »

Vo Vašom príspevku vo fóre ste bližšie nešpecifikovali vami používanú verziu programu WebsiteX5 napr. 14.x.x.x alebo 15.x.x , professional alebo evolution.

WebSite X5 pre emailovú komunikáciu používa vlastné scripty napr. PHP mailer , PHP mailer (SMTP ) , štandardný script ... , ktoré sa už dlhodobo nemenili a pravdepodobne nemôžu byť hlavnou príčinou výpadku emailovej komunikácie pre kontaktné formuláre , objednávkový formulár , registračný formulár ... .

V prvom kroku doporučujem si vytvoriť jednoduchú webovú stránku a uložiť ju na server , z nej si odskúšať cez admin prostredie a website test vaše nastavenie e-mailu , prípadne odskúšať aj pre iné nastavenia z ponúkaných scriptov.
Z mojich osobných skúseností s pomocou pre iných užívateľov programu websiteX5 s nefunkčnou emailovou komunikáciou môžem konštatovať , že vo všetkých prípadoch sa obdobné problémy vyskytli na strane poskytovateľa webhostingu z dôvodu zmien nastavení u poskytovateľa webhostingu , zo zaradenia odosielajúcej emailovej adresy na tzv. čiernu listinu. Väčšina poskytovateľov webhostingu od prevádzkovateľov webových stránok striktne vyžaduje, aby z titulu ochrany emailovej komunikácie nastavenie odosielajúcej adresy u websitex5 bolo na emailové adresy poskytované v rámci ich webhostingu a doménou zhodnou s doménou webovej stránky.

Ak odskúšanie emailovej komunikácie z admin prostredia a website textu bude u Vás nefunkčné, problém je potrebné riešiť u poskytovateľa webhostingu.
WICKY
Nováčik
Príspevky: 2
Dátum registrácie: St 14. Dec 2016 20:20:21
Kontaktovať používateľa:

Re: Formulár (e-mail, prihláška...)

Príspevok od používateľa WICKY »

Ďakujem za odpoveď, používam WebSite X5 14 PROFESSIONAL. Ešte v sobotu mi to 100% fungovalo (dostal som mail priamo z mojej stránky), v nedeľu neviem ale od včera zrazu nič nejde :(

Skúsim osloviť poskytovateľa, ešte raz ďakujem Wicky
Napísať odpoveď