Nelze aktivovat licenci

Podolnik
Borec
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Po 21. Nov 2016 12:41:31
Kontaktovať užívateľa:

Nelze aktivovat licenci

Príspevok od užívateľa Podolnik » Pi 17. Nov 2017 11:39:22

Dobrý den.
Nainstaloval jsem X5 14 ev a aktivační program se sice spustí, s neskutečně dlouhým zpožděním, ale nejde se připojit se serverem.
Aktivační program lze pak pouze ukončit, reaguje se zpožděním na jakékoliv kliknutí. Takže nejde spustit nic.
Setkal se někdo s tímto problémem a jak to lze vyřešit?
Mám Win7.
Děkuji.

Podolnik
Borec
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Po 21. Nov 2016 12:41:31
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nelze aktivovat licenci

Príspevok od užívateľa Podolnik » Po 20. Nov 2017 9:55:04

Částečně vyřešeno.
Oproti 13 ev. je potřeba nejdřív vložit registrační kód přímo na Help centru a zaregistrovat svoji licenci. Teprve potom registrační program jde spustit a registraci dokončí.
Ale! Pořád je to obrovské zpoždění, vše se načítá moc pomalu.
S tím souvisí i moje otázka.
Jakou máte vy zkušenost s rychlostí 14 ev.?
V této verzi se nedá pracovat, spouští se velmi pomalu a vůbec nejde zobrazit kontrolní náhled.
Jak je to u vás?

Užívateľov profilový obrázok
jurdikla
Borec
Príspevky: 13
Dátum registrácie: Ut 08. Nov 2016 17:21:38
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nelze aktivovat licenci

Príspevok od užívateľa jurdikla » Št 23. Nov 2017 8:54:47

Zdravím.
U mňa to fičí bez problémov. CPU_i5, ram10GB, windows10_64bit
Nespozoroval som, žeby verzia 14 išla pomalšie ako 13.
Aj aktivácia prebehla bez problémov.

Podolnik
Borec
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Po 21. Nov 2016 12:41:31
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nelze aktivovat licenci

Príspevok od užívateľa Podolnik » So 25. Nov 2017 14:55:53

Díky.
U mě to je stále pomalé. A ten náhled pořád nejde. Ve verzi 13 vše ok.
Win7, 32 bit, Core Duo 2.93 GHz, 4 GB RAM. Takže bych měl splňovat požadavky na systém, myslím.
Kvůli tomu si přece nebudu kupovat nový počítač. Na ostatní práci, třeba ve Photoshopu je všechno v pořádku.
Tak nevím, co s tím.

saling
Veterán
Príspevky: 73
Dátum registrácie: Ut 08. Nov 2016 17:35:33
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nelze aktivovat licenci

Príspevok od užívateľa saling » Ne 26. Nov 2017 19:52:55

Na stránke výrobcu programu verzii V14 Start, Evolution , Professional sú uvedené doporučené požiadavky pre OS :

Pracuje dokonale na Windows 7 SP1, 8, 10 | 2 GB RAM Min. Rozlíšenie obrazovky: 1024 x 600
Na aktiváciu je potrebné pripojenie k internetu a e-mailové konto

Webové stránky vytvorené WSX5 V14 sú :
Kompatibilné so systémami Windows, Linux, Unix PHP 5.x, servery MySQL (len pre niektoré pokročilé funkcie).

V mojom prípade sám prevádzkujem môj WSX5 V14 Professional na PC deduškovi :
Pentiom (R) Dual-Core CPU 2,93 Ghz , 2 GB RAM
W10 Pro , verzia 1709 , zostava OS 16299.64

pričom sa nevyskytujú žiadne zavažné globálne problémy s činnosťou programu WsX5 - neukončenie vytvárania stránky , nevytváranie náhľadov.
Pôsobenie pamäťového deficitu RAM pri prevádzke verzií 14 a 13 je porovnateľné, nie je zásadné na funkčnosť.

Po každej prevedenej zmene na stránke kliknutiu na náhľad má vždy predchádzať uloženie projektu a uloženie vytvorenej stránky. Okrem všeobecne zaužívaného uloženia súborov len na server je vhodné stránku priebežne ukladať aj na pamäťové médium v PC napr. do pracovnej zložky HD. V mnohých prípadoch sa osvedčí túto pracovnú zložku vymazávať. Súbory projektu iwzip zo samostatnej zložky projektov pravidelne s časovým rozlíšením zálohovať - majú pri tvorbe stránky najvyššiu duševnú a programovú hodnotu.

Neuvádzate či sa Vaše problémy vyskytujú na Vašich rozsiahlych projektoch alebo aj na jednoduchých malých testovacích a skúšobných stránkach.

Pri rozsiahlych web stránkach doporučujem optimalizáciu stránky jej členením na viacero samostatných častí.
Napríklad moja najrozsiahlejšia t. č. už cca 400 Mb web. stránka "svblena.eu" je rozdelená na 5 samostatne vytváraných častí - projektov : 1 hlavný v root a 4 v podzložkách z toho je 1 s prístupom ku stránkam na základe manuálneho prihlasovania užívateľov. Na celej rozčlenenej stránke nepoužívam responzivitu.

Z Vašich predchádzajúcich príspevkov ste už uvádzali problémy aj v minulom období s W10. Pomalosť WSX5 podľa môjho názoru môžu spôsobovať aj softvérové problémy - pomalý antivírus , nedostatok miesta v systémovom oddieli na pevnom disku na ktorom sa vždy vytvárajú pracovné projektové zložky náhľadu stránky a pre jej download , veľa spustených procesov operačného systému a programov bežiacich na pozadí ...

Bolo by vhodné prevádzku WSX5 a vaše projekty odskúšať v rámci licencie aj na inom PC.

Podolnik
Borec
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Po 21. Nov 2016 12:41:31
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nelze aktivovat licenci

Príspevok od užívateľa Podolnik » So 02. Dec 2017 9:54:40

Děkuji za odpověď.
Nemám možnost vyzkoušení na jiném PC.
Asi to vzdám, protože stále se spouští dlouho (cca.4 minuty), stále se odmítá spojit s Help centrem, stále nevytváří náhledy...
Zkoušel jsem povypínat všechny programy, včetně antiviru a firewalu, a nic. Volné místo na disku mám.
Rozsáhlé projekty nevytvářím. (thepic.cz, photostudio.cz), a pokud jsou toto rozsáhlé projekty, tak nevím, proč v X13 fungují správně.
Všechny jiné programy fungují svižně (X5 13 ev, Photoshop...), problém s připojením jsem jinde nezaznamenal.
Jen X5 14 je mrtvola, která odmítá i připojení na internet.

hasto
Pokročilý
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ut 05. Dec 2017 8:50:05
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nelze aktivovat licenci

Príspevok od užívateľa hasto » Ut 05. Dec 2017 9:09:50

Dobrý deň.
Mal som Incomedia website x5 v.10 pro. Poškodil sa mi disk na PC. Niektoré údaje som zachránil ako celý adresár s ProgramFiles. Ked ho nakopírujem na nový disk samozrejme nejde a ešte mi antivirusový system a W10 zmazal website.exe. Da sa to ešte nejako zachrániť alebo podľa čoho môžem napríklad na website X5 v 14 re.s 13 nainštalovať licenciu. Dakujem za odpoveď.

saling
Veterán
Príspevky: 73
Dátum registrácie: Ut 08. Nov 2016 17:35:33
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nelze aktivovat licenci

Príspevok od užívateľa saling » Ut 05. Dec 2017 13:59:59

Na stránke "helpcenter.websitex5.com" po vašom prihlasení do Vášho konta sú kompletné informácie o Vašich zakúpených produktoch a ich licenčných kľúčoch, o zostatkovom množstve zakúpených kreditoch , kódoch kreditných balíkoch, o kódoch použitých kreditov pre voliteľné objekty , šablóny a pod. Pre všetky zakúpené produkty sú vo Vašom konte k dispozícii aktuálne inštalačné balíky produktov a užívateľské príručky.
Zakúpené licencie produktov , inštalačné súbory a ich licenčné čísla len pre konkrétny produkt sú časovo neobmedzené len pre vlastníka, ktorý si ich zakúpil a to maximálne na jeho dvoch počítačoch.
Pre samotnú inštaláciu vyšších verzií produktov ( so zakúpením sa získavajú vždy nové licenčné čísla produktu ) po ich zakúpení nie je nutná prítomnosť nižšej verzie produktu v počítači. Pre vyššie verzie produktov sa nemôžu použiť licenčné kľúče z nižších verzií
Každá verzia produktu si v systemovom "Program Files" vytvára samostatnú zložku , pre každú verziu produktu sa v systemovej zložke "Documents and Settings" samostatne zakladajú konfiguračné dáta , pre každú verziu produktu samostatne zložky vytváraných projektov pre náhľady a downloads, ktoré sa po zazipovaní prenašajú aj do súboru projektov s príponou iwzip.
Pre užívateľa websitex5 nebýva problém zničenie alebo poškodenie samotného programu ktorý je vždy nahraditeľný , chybou a problémom pre užívateľa je zničenie a poškodenie súborov samotných súborov projektov s príponou iwzip. Pripomínam, že v ojedinelých prípadoch pri znalosti štruktúr dát sa súbory iwzip môžu ešte dať zrekonštruovať podľa dát projektov uložených v systemovej zložke "Documents and Settings"

Podolnik
Borec
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Po 21. Nov 2016 12:41:31
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nelze aktivovat licenci

Príspevok od užívateľa Podolnik » Ut 05. Dec 2017 22:00:36

No, to můj problém není a neřeší ten výš popisovaný. :-)

saling
Veterán
Príspevky: 73
Dátum registrácie: Ut 08. Nov 2016 17:35:33
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nelze aktivovat licenci

Príspevok od užívateľa saling » So 09. Dec 2017 17:42:14

Na základe vyššie uvedených vyjadrení užívateľov programu WebsiteX5 professional v14 vo 64 a 32 bit verzií je možno s vysokou pravdepodobnosťou konštatovať, že aj verzia evolution 14 pravdepodobne neobsahuje nedostatky, ktoré by boli globalného charakteru s výskytom u väčšiny užívateľov.
Je na škodu, že na Váš príspevok doposiaľ nereagovali aj ďalší užívatelia programu vo verzii evolution, ktorí by boli ochotní podeliť sa so svojimi skúsenosťami o chode programu pri rôznych hardverových a softvérových konfiguráciach, rôznych typov internetového pripojenia a ich poskytovateľov.
V prípade pretrvávania Vašich problémov doporučujem navštíviť oficiálne zahraničné fórum resp. oficiálnu podporu zo strany výrobcu a poskytovateľa programu fy Incomedia.

Napísať odpoveď